Anna #13 og Stian #14 i Årefjällsloppet

Anna #13 og Stian #14 i Årefjällsloppet

Grunnet kraftig vind og snøvær ble det gjort flere endringer i forkant av lørdagens renn. Tidlig i uken ble det klart at løypa ikke skulle gå over "Årefjällen" grunnet den kraftige vinden som var meldt. Det skulle gås 3 runder i området rundt Vålådalen Fjällstation på 32km, 36km og 36km.

På fredagens lagledermøte ble det gjort ytterligere endringer grunnet uværet, da elven løperne skulle krysse rett og slett hadde tatt med seg løypa og gjorde det umulig å ta seg over på en trygg måte. Det endte til slutt med et renn på 62km fordelt på 3 enda kortere runder. Til glede for noen og skuffelse for andre.

Uansett hadde vi våre 3 løpere klare på start: Anna, Stian og Magnus

Stian hadde som mål å forsvare den grønne trøyen under den innlagte spurten etter 18km, og satte derfor fart fra start og "sprengte" hele feltet på egenhånd. Han ledet fra første meter og gikk solo over sprinten for å innkassere 30 poeng. Dette koster og etter sprinten mister han gruppen på ca 20 mann som på en snor jaget han de første 18 kilometerne. Stian kommer til hektene igjen og gjør sitt neste beste resulutat i Ski Classics med sin 14.plass! 

Magnus har dessverre en tung dag og fullfører til 37.plass.

I dameklassen hadde vi Anna på start, som er uheldig på første runden, der hun ramler og forstuer tommelen. Dette gjør at hun blir hektet av en del løpere og må gjøre mye jobb alene. Heldigvis kan hun fullføre løpet med vond tommel, og gjør et sterkt renn der hun plukker plasser hele løpet. Hun staker seg inn til en imponerende 13.plass i den forkortede utgaven av Årefjällsloppet 2022!

Nå gjenstår det 2 konkurransehelger i årets sesong for løperne i Visma Ski Classics, Resitadløpet førstkommende helg og sesongavslutning i Levi i Finland under palmehelgen.

 

Foto: Visma Ski Classics


Leave a comment