BLINK21

BLINK21

Blinkfestivalen er et av sommerens høydepunkt for langrennsløpere og skiinteresserte. Arrangementet tiltrekker seg hele verdenseliten og er fin mulighet til å få testet formen og få vist frem teamet i tv-ruta på NRK. I tillegg får løperne gode hardøkter i banken i en periode på året der det trenes utrolig mye mengde.

 

Lysebotn Opp

Motbakkeløpet på 7,5km som finner sted innerst i Lysefjorden var først ut på Blinkfestivalen. Utøverne og støtteapparatet blir fraktet med båt fra Sandnes sentrum og inn fjorden. Innerst i fjorden venter 640 høydemeter som skal forseres, stakende, for våre utøvere. 

På start hadde vi Vetle, Magnus og Stian. Konkurransen ble vunnet av Andrew Musgrave på tiden 31.33. Vår bestemann ble Magnus på #8 med 32.56. Vetle ble #11 på 33.57 og Stian #16 på 35.13. 

Prolog/Jaktstart

Her stilite vi nok en gang med tre mann; Vetle, Magnus og Stian. Etter prologen fikk vi dessverre bare med oss 2/3 videre til den 14km lange jaktstarten i klassisk stil. Vetle fikk det ikke til å fungere og ble hårfint utslått. Både Stian og Magnus leverte en flott konkurranse i et knallsterkt felt. Stian ble #12 og Magnus #18.

Sprint Fristil

Her stilte vi kun med en mann. Stian har bevist tildligere at han kan hamle opp med de beste i verden på skøytesprint på rulleski. Før konkurransen var han likevel usikker på formen da skøyting i høy hastighet er noe som ikke blir prioritert i treningsarbeidet.

Prolog: enkelt videre med 10.beste tid

Kvartfinale: 2.plass i sitt heat bak Lucas Chanavat fra Frankrike

Semifinale: dømt til 5.plass i sitt heat etter Photo Finish og dermed utslått. 4.plass hadde holdt til finaleplass som "lucky loser"

Alt i alt en imponerende sprint igjen av Stian, mot mange av verdens beste sprintere. Han endte til slutt som #7.

Blink Classics Team Challenge

En 8-timers lang stafett med 3 på hvert lag, der minst en løper må være dame. Derfor hadde vi flydd inn Oda i forkant for å kunne stille ett lag. Med seg på laget hadde hun Magnus og Stian. Alle løperne måtte gå minst 4 etapper hver i den drøye 10km lange runden.

Planen for teamet var å være med i front så lenge som mulig og å vinne minst en spurtpris. Da Oda har slitt med et brudd i armen denne våren/sommeren, lå det i lufta at det ville bli mye jobb på våre to gutter for å være med i front lengst mulig. Spurtprisene var forldelt på runde 4, 8, 12 og 15. På runde 4 var vi litt bak ledergruppa og hadde mer enn nok med å jobbe oss opp igjen i teten. Til spurt på runde 8 hadde vi posisjonert oss godt og Stian utklasser resten av feltet og tar SKYDDA-spurten akkurat som han vil. Vi er fortsatt med i teten frem til spurt på runde 12, men det har dessverre kostet for mye og fra dette stadiet i løpet innser vi at vi må slippe teten.

Alle våre 3 løpere gjør en fantastsik innsats og vi ender til slutt som #8.

 

Vi takker Blink for et fantastisk profesjonelt og godt gjennomført arrangement og gleder oss allerede til neste år!

 

 


Leave a comment