Magnus falt fra toppplassering i Kanalrennet

Rulleskikonkurransene kommer på løpende bånd i starten av sommeren, og to av våre løpere dro nærmest rett til Telemark og Lunde etter endt samling på Raufoss. Der ventet Kanalrennet 50km for Magnus og Gustav. Magnus med ambisjoner om topplasseing, Gustav for å få en god hardøkt og konkurransetrening etter nylig gjennomført covid. 
Kanalrennet var i år en del av FIS World Cup i rulleski, så det var stor internasjonal delatgelse. Hele elitelandslaget var på plass, samt flere av de sterkeste langløperne som har sitt levebrød i Ski Clasiccs. 
Magnus var sugen på å revansjere seg etter litt stang ut forrige helg i Totenrullen. Og viste tidlig at han mente alvor, han var med på å sette fart i feltet, tauet inn utbrytere og var i front i store deler av rennet. Rett og slett imponerende sterk gåing. Inn mot mål ble det en stor gruppe på 14 som gjorde opp om seieren. I massespurten er Magnus noe "klønete" og mister balansen i et forsøk på å manøvrere seg fremover i spurten. Det ender dessverre i asfalten og 14.plass i mål. Heldigvis gikk det bra og kun noen skrubbsår. Vi likte det vi så av Magnus i dag, og gleder oss allerede til neste renn, da med flere av våre "stjerner" på start.
Litt lenger bak i feltet fikk en Gustav en positiv opplevesle med en kropp som begynner å spille på lag igjen, et betydelig løft fra Totenrullen for en uke siden. Det går riktig vei formmessig, og med en god treningssommer kan det blir gøy i Klarälvsloppet i høst. Gustav ender på 54.plass.

Leave a comment