Sesongavslutning i Finland

Sesongavslutning i Finland
Da var sesongen i Visma Ski Classics over. Det 70km lange løpet fra Ylläs til Levi rundet av sesongen 2021/22. 
Det var en liten delegasjon fra teamet som tok turen til Finland, da sykdom satte en stopper for større deltakelse. Når store deler av teamet også har vært ute med korona den siste tiden, hadde vi kun fire løpere på start. Oda i dameklassen, Stian, Magnus og Bård i herreklassen.
Det var et ruskete vær som ventet løperne i Finland denne helgen. Med snøvær i dagene inn mot rennet kunne vi se at det var løse forhold i løypa. Med stavfestet så som så og en del vind ble det en kraftprøve gjennom de finske skogene. 
Oda som gjorde sin andre start for sesongen gjør et stabilt renn og ender som nummer 22. Magnus og Bård hadde ikke sine beste dager og endte som nummer 63 og 83. Stian derimot fikk en fin avslutning på sesongen med en sterk 14.plass. Grønntrøya var allerede sikret før rennet, noe som gjorde at Stian kunne ha 100 % fokus på sluttplassering. Ved å spare seg fra å spurte for de innlagte poengene kunne han få en billigere reise underveis i rennet, og med det sikret Stian seg nok et godt resultat!
Nå venter det en litt roligere periode for teamet der kropper og hoder må nullstilles. En sportslig evaluering av sesongen kommer senere. Før vi igjen sikter oss inn mot en ny sesong, der det først kommer en sommer med mye trening og mange fine rulleskirenn! 
Et av de første rennene ut er Toten Skifestival som kommer allerede 17.-18.juni.
Foto: Visma Ski Classics

 


Leave a comment