Stang ut i Vasaloppet...

Stang ut i Vasaloppet...
Et raskt føre bød opp til et høyt tempo fra start, og allerede etter 3km på toppen av første bakke var feltet sprengt i fillebiter og det var bare en liten gruppe på 10 mann i front. For anledningen hadde vi ingen damer på start, dessverre, så servicegjengen kunne ha fokus på herrene. Etter noen kilometer på myrene samlet feltet seg til en noe større gruppe og vi hadde to mann med i front, Vetle og Magnus. Av løperne på start som var forventet å være med i front, manglet Stian. På TV-bildene kunne vi se Stian ligge alene i ingenmannsland og jage teten. Ingen lett oppgave med hastigheter tidvis opp mot 30km/t. Vetle med sin rutine plukket opp dette på de åpne myrene, at en løper i grønt var jagende bak. Vetle går derfor opp for å bremse feltet så Stian skal få en enklere vei tilbake i feltet. I grevens tid før første grønnspurt er Stian oppe, og sterk som han er passerer han hele feltet og kan innkassere seier på spurten! Sterkt av Stian, og ikke minst Vetle for å være våken!

 

Etter grønnspurten begynner dessverre våre sterkeste menn å slite med å følge teten, og det ble til slutt ikke de resultatene vi hadde håpet på. Sportslig sett ønsker vi å være med når pallplassene og topp 10 skal fordeles. Magnus blir vår beste løper på 32.plass, fulgt av Vetle på 33.plass. Stian blir nummer 67. Resultater vi verken er vandt med eller fornøyd med som team. Heldigvis kommer det nye renn og vi ønsker å revansjere oss i Birken!

Det var uansett noen lyspunkter å ta med seg fra årets Vasalopp. Stian befester seg som poengkonge i sirkuset og er eier av grønntrøya.

Øvrige resultater:

Bård E. Bjørndalen #94

Gustav Heldal #96

Nils-Ingar Aadne #295

 

 Foto: Visma Ski Classics


Leave a comment